DİJİTAL EBEVEYNLİK

Hayatımıza teknoloji gibi yeni kavramlar da girmeye başladı. Bunlardan birisi de dijital ebeveynliktir. Sosyal çalışmacıların üzerinde araştırma yaptıkları gözde anahtar kelimelerdendir. Peki nedir bu dijital ebeveynlik?

Ebeveynlerin çocuklarına çevrimiçi dünyada gezinirken sağladığı proaktif rehberlik ve gözetimi ifade eder. Onları çevrimiçi güvenlik konusunda eğitmeyi, ekran başında kalma süresi sınırlarını belirlemeyi ve sorumlu ve etik dijital davranışı teşvik etmeyi içerir. Ebeveyn katılımı, çocukları çevrimiçi risklerden korumaya yardımcı olur ve sağlıklı internet kullanımını teşvik eder.

Tüm anne babalar için hazırlamış olduğumuz Dijital Ebevenylik bültenine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Ayrıca bültenle birlikle öğrenci veli ve öğretmenler için hazırlanan afişlere ulaşabilir ve bunları okul panolarında gruplarında paylaşabilirsiniz.

DİJİTAL EBEVEYNLİK BÜLTENİ İÇİN TIKLAYINIZ.

DİJİTALEBEVEYNLİK AFİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ..

DİJİTAL GÜVENLİ ÇOCUK AFİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ.

DİJİTAL EBEVEYNLİK MAKALESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DİJİTAL EBEVEYNLİK KİTABINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI İÇİN EK OKUMA KAYNAĞI

Yayın: 01.11.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 15:16 - Görüntülenme: 346