Nis

Osmangazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak 2022-2023  eğitim öğretim dönem başından itibaren okul ziyaretlerimiz,  destek eğitim odası açılışları, Özel Eğitim Sınıfı açılışlarımız ve özel eğitim sınıfı ziyaretleri  devam ediyor.  Kurum Müdürümüz Mehmet Akif AYBAR, Müdür Yardımcımız Dr. Halime GÜNGÖR ve Özel Eğitim Öğretmenimiz Nurcan ERASLAN'ın katılımıyla   Küçük Balıklı Anaokulu, Kırcılar Anaokulu, Öğretmen Neşe Horasan Anaokulu ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu'na  okul ziyaretleri,  destek eğitim odası açılışları, Özel Eğitim Sınıfı açılışları ve özel eğitim sınıfı ziyaretleri yapıldı.

Nis

Zorlayıcı yaşantıların ardından öğrencilerin tepkilerini normalleştirmek ve psikolojik sağlamlıklarını artırmak, öğretmen ve velilerimizin çocuklarımıza yaklaşımlarında yol gösterici olmak amacıyla psikososyal destek hizmetleri kapsamında hazırlanan içerikler erişilebilir hâle getirildi.

Nis

Öykü Temelli Müdahale Seti'nin içerisinde 10 adet "Güç Kartı" ve 10 adet "Sosyal Öykü" olmak üzere iki kategoride toplam yirmi öykü bulunmakta. Öykülerde birden fazla davranışın öğretimi ve çeşitli problem davranışların önlenmesine yönelik kurgular yer almakta. Sosyal öykü ve güç kartlarının kullanımına yönelik detaylı bir öğretmen kılavuzu olan bu setin,  Genel Müdürlüğümüzün aşağıda yer alan linklerde örnek öğretim oturumları bulunmaktadır. Öğretmen kılavuzunun ilgili bölümlerindeki karekodu okutarak da bu oturumlara erişim sağlanabilmektedir.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere özellikle LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınıf rehberlik programlarını ve kariyer gelişimlerini desteklemek için psikoeğitim programları ve 'Kariyer Psikolojik Danışmanlığı El Kitabı' yayımladı.

Mrt

Ock

Osmangazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak hazırladığımız İçe Bakış Dergisi 2. sayısı yayınlanmıştır.

Şbt

Osmangazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Olarak 7-18 ve 18-45 yaş aralığında Özel Gereksinimli bireylere hizmet veren Celal Sönmez Gündüzlü Bakım, Rehabitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret ettik.

Şbt

ZOYOP projesi kapsamında hazırlanan Psikososyal Eğitim Programları(Deprem) ORGM sitesinden alınmıştır.