T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

"ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYAL DUYGUSAL BECERİLERİNİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK GELİŞTİRİLEN AİLE PROGRAMLARIMIZ" YAYINLANDI

Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF iş birliği ile öğrencilerin gelişim dönemlerine göre sorumlu karar verme, iş birliği yapma, etkili öğrenme, toplumsal yaşam, duygu düzenleme, öz farkındalık, öz yönetim ve ilişki becerileri gibi beceri alanlarında yeterli olabilmelerini desteklemek amacıyla ailelere yönelik eğitim programları hazırlandı.

"Sosyal Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bulunan tüm öğrenci velilerine farkındalık kazandırmak amacıyla sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen aile eğitim programları, grup çalışmalarının yapılacağı velilere yönelik psikoeğitim programları ve bireysel çalışmaların yapılacağı velilere yönelik ise sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen bireysel müdahale programları hazırlandı.

Sosyal duygusal becerilerin geliştirilmesi ile çocukların ve yetişkinlerin duygularını yönetme, olumlu hedefler belirleme, diğer kişilere yönelik empatik davranma, olumlu ilişkiler kurma ve sorumlu karar vermeye yönelik bilgi, tutum ve beceri kazanmaları hedeflenmektedir. 

Ailelere yönelik hazırlanan programlarda aktif öğrenme yaklaşımı benimsenerek ailelerin öğrenme sürecini deneyimleme ve keşfetmeleri, yeni anlayışlar kazanmaları, öğrenmeleri için sorumluluk almaları, süreçte öğrendiklerini içselleştirmeleri ve öğrendiklerini çocuklarına ve günlük yaşama aktarabilmeleri amaçlandı.

Hazırlanan bu programlar; Genel Müdürlüğümüzün internet sayfasına yüklenerek okul/kurumlarımızda görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın aileler ile yapacağı çalışmalarda faydalanmaları için kullanımlarına sunuldu.

Programlara ulaşmak için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 15:53 - Görüntülenme: 172
Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/ogrencilerimizinsosyalduygusalbecerilerinidesteklemeyeyonelikgelistirilenaileprogramlarimizyayinlandi/icerik/2679
  Beğen | 2  kişi beğendi