T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

"Mindfullnes" (Bilinçli-Farkındalık) Şubat Bültenimiz yayınlandı.

Bilinçli-farkındalığın en yaygın tanımı dikkatlilik ve şimdiki zamanda olan olayların farkında olma halidir. Bilinçli-farkındalık (mindfulness) genellikle bir kişinin dikkatini şu anda meydana gelmekte olanlara yargılamadan ve kabullenici bir şekilde odaklanması olarak tanımlanır. Bilinçli farkındalık yaşamda tamamen canlı ve uyanık olmak için bir fırsattır ve aynı zamanda şu anda olanlara karşı daha az pasif olmamızı sağlayan bir beceridir.

Bilinçli-farkındalık bize acı veren düşünce ve duyguları düzgün ve dengeli biçimde kabullenme yeteneği veren bağlantısız farkındalıktır. Bilinçli-farkındalık bize ne zaman acı çektiğimizi, ne zaman kendimizi eleştirdiğimizi ve ne zaman kendimizi yalıttığımızı hatırlatır ve çıkış yolunu gösterir. Bilinçli-farkındalık olumlu, olumsuz, nötr tüm yaşantılarla iç içe olma yoludur, böylece acılar azalır ve iyi oluşumuz artar. Bilinçli olarak farkında olduğumuz zaman dikkatimiz geçmiş ve gelecekle meşgul değildir, şu anda olanı yargılamaz veya inkar etmeyiz, tamamıyla şimdiki andayızdır.

 

Bilinçli-farkındalık yaşamın her anının yaşamamız için onu yeniden bütünlüğe kavuşturan bir mucizedir ve dikkatimizi yaptığımız işe odaklayarak tetikte olmak ve ortaya çıkabilecek herhangi bir durumu yetkin ve akıllıca ele almaya hazır olmaktır. Düşünce ve duyguları yargılamadan ve tepki göstermeden zihinde ortaya çıkmalarına izin vererek ve bu düşünceleri merkezden uzaklaştırarak, düşüncelerimize bazen eşlik eden duygusal güçlük ve sıkıntının azaltılabileceğini göstermektedir.

 

MİNDFULLNES (BİLİÇLİ FARKINDALIK) BÜLTENİMİZE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 15:48 - Görüntülenme: 90
  Beğen | 1  kişi beğendi